Peeling Facial

Ce este peelingul facial?

Peelingul facial este o metoda de intinerire a fetei. Acesta consta in aplicarea pe fata a unor substante chimice specifice, care indeparteaza celulele moarte si stimuleaza regenerarea celulelor.

Exista mai multe tipuri de peeling(superficial, mediu si profund), care se aplica in functie de problemele pielii si de gradul de sensibilitate a acesteia. Spre exemplu pentru pielea mai sensibila se recomanda peelingul superficial care se efectueaza in mod repetat si are efecte similare cu peelingul de profunzime aplicat pe un ten care suporta acest tratament.

Indiferent de tipul peelingului ce va fi aplicat, pacienta trebuie sa urmeze in prealabil un tratament specific, ce consta in aplicarea de 2 ori pe zi a unor creme pa baza de vitamina C si acid de fructe.

Daca dupa peelingul superficial pacienta isi poate continua activitatile zilnice fara nici o restrictie, dupa cel mediu si profund este necesara izolarea in casa pentru 2, respectiv 10 zile in vederea refacerii stratului epidermic.

Cand apelam la peelingul facial?

In urma expunerii la diferiti agenti externi (soare, vant, leziuni mecanice, etc) si odata cu inaintarea in varsta, pielea isi pierde elasticitatea si apar pete si cicatrici fine ce pot fi usor indepartate prin intermediul peelingului facial.

Dintre problemele pielii impotriva carora peelingul facial este folosit cu success, mentionam:

  • pete provocate de soare
  • urme si pete lasate de acnee
  • deschiderea la culoare a pielii
  • eliminarea ridurilor fine

Puteti apela cu succes dupa perioada de actiune a peelingului facial la masti hidratante precum mastile cu portocale sau la masti regenerante de tipul anti-aging.